Dr Erik Perl je vodio kiropraktičarsku praksu u Los Anđelesu pre nego što je otkrio Rekonektivno isceljivanje. Jednog dana, njegovi pacijenti su počeli da prijavljuju isceljenja kada je on prosto držao svoje ruke blizu njih, bez da ih fizički dodiruje. I, tako je krenuo u potragu za univerzalnom mudrošću iza toga što se dešavalo.

Za razliku od danas poznatih formi energetskog isceljivanja, ovaj rad može da se obavlja bez kompleksne tehnike ili složenog rituala. Kroz dr Perlov put istraživanja i otkrića, postalo je jasno da je adekvatan naziv za ovaj postupak ”Rekonektivno isceljivanje”.

U današnje vreme priznato i podržano od strane nauke, Rekonektivno isceljivanje omogućava ljudima isceljenja koja su često trenutna i mogu trajati čitav život.

Osećajući obavezu da podučava druge, Erikov rad ga je odveo u više od 100 zemalja i dotakao je milione ljudi. Erikova nada je da će jednog dana svako naučiti da pristupi ovoj urođenoj sposobnosti i da će je koristiti za isceljivanje sebe i drugih.

Dr Erik Perl je gostovao u najpoznatijim medijima, uključujući emisiju dr Oza, Njujork tajms i Si-En-En. Njegov svetski bestseler “Rekonekcija: Iscelite sebe, iscelite druge”, sada na 40 jezika, je podržan od strane uglednih ličnosti kao što su Dipak Čopra i Vejn Dajer.